Friday, 20 May 2016

Kursus Penyediaan Mesyuarat Agung Tahunan Koperasi

 Kursus ini telah diadakan  pada 16 Mei 2016 hingga 28 Mei 2016 bertempat di Hotel New York, Johor Bahru. Peserta kursus terdiri daripada anggota dan ALK daripada pelbagai Koperasi di Zon Selatan iaitu Melaka, Negeri Sembilan dan Johor. Seramai 32 orang peserta telah mengikuti kursus ini yang dikendalikan oleh pensyarah dari Maktab Koperasi Malaysia Zon Selatan. Peserta didedahkan dengan teori dan amali khususnya yang berfokus kepada  persediaan sebelum, semasa dan selepas  aktiviti  Mesyuarat Agung Tahunan Koperasi. Di akhir kursus ini sesi amali telah dilaksanakan. Peserta diberi situasi masalah dan dikehendaki menjalankan mesyuarat agung  menyerupai situasi sebenar. Ternyata kaedah ini dapat memberi kesan  yang baik kepada peserta kursus. Sesi amali telah tamat pada 18 Mei 2016 pukul 5.30 petang. Peserta  telah diberi sijil kursus yang disampaikan oleh Penyelaras Kursus MKM sendiri.
 Kursus Pengurusan Mesyuarat Agung Koperasi  anjuran Maktab Koperasi Malaysia


 Bilik yang disediakan oleh pihak penganjur di Hotel New York , Johior Bahru


Peserta Simulasi  Mesyuarat Agung Tahunan.Pengerusi Koperasi Link Up mengadakan  simulasi mesyuarat Lembaga

Peserta simulasi di meja  pendaftaran  anggota yang hadir Meja Pendaftaran anggotayang hadir dalam simulasiMajlis penutup oleh pihak penganjur Maktab Koperasi Malaysia


Tok Penghulu  Kursus  ( Timbalan Pengarah Jabatan Pengangkutan Jalan Negeri Melaka)Peserta simulasi mendaftar diri  (Koperasi Simulasi Link Up Berhad)
Contoh sijil  Panduan Pengurusan Mesyuarat Agung KoperasiBahan  kursus  Penyediaan Mesyuarat Agung Koperasi (Sila Klik pilihan anda)
No comments:

Post a Comment